Гласило за национална, духовна и културна питања

Контакт

 

 
 

БУДИМО ПОТОМЦИ ДА БИСМО БИЛИ ПРЕЦИ

 Хаџија Миша Лазић, СВАНУЋЕ И ТАЈ ДАН
Агенција за издавачку делатностЛЕСТВЕ”,
Косовска Митровица,
2017.

Хаџија Милорад Миша Лазић био је један из језгра побуњених Срба са Косова и Метохије, у деветој деценији двадесетог века, када је парализа Републике Србије била потпуна, и зато ова његова промишљања и запажања поучна су, и за Србе и расрбљене, за причу су и памћење. Тада је експлодирала побуна Срба јер се србској несрећи није могао сагледати крај. По Србе, после Другог светског рата, комунистичка партија је наставила политику фашиста. Досељени Шиптари из Албаније остадоше на србској државној територији. Законом је забрањено прогнаним Србима са Косова и Метохије, да се врате на своја имањa, која су им отета. Масовно пресељење Шиптара из Албаније је настављено чак и касније. У исто време, окрутно су прогоњени Срби најразноврс- нијим методама етничког чишћења. Користећи се самоуправом у Југославији, шиптарско руководство је чинило шта год је хтело, без било каквог освртања на законе и додељивало им куће и оранице прогнаних Срба и откупљивало имања оних титокомуниста које је после продаје чекало ухлебије у Београду у већ спремљене куће и станове.

Типичан представник косовских Срба, Хаџија Миша, припада оном кругу људи који су заложили своје главе и заветовали се Роду да се боре против србождера, Броза и његових. И успели су, бар у томе, што је народ одушевљено испољио своје духовно стање, у оно време, за кратко успорен је сатански ход…

Они су томе дали допринос. Нису тражили друго до Истину. Надали су се: у Истину, јер ће да је саопште свету; у Правду, јер је на србској страни; у Слободу, а мислили су да је она на Западу. Били су доследни у једном: преварени су сви Срби који су веровали Брозу. Нажалост, време пре и после Нато бомбардовања Србије доказало је да су ,,преварени и сви они Срби који су веровали Западу у Другом светском рату“ (Миодраг Зарковић) и после. Грдно су преварени а та превара очигледна је и данданас.

Хаџи Миша својим стихом и причом упире прстом на антисрбство Броза и следбеника, као збир свих зала, и указује на узроке слома и разбијања србског народа и заједничке државе, и упозорава, већ скоро пола века, да србском народу спас једино може доћи од Матушке Русије. Именовао је узроке србске несреће: Ватикан, Турци, Лондон, Германи… Време, уз крвави расплет, је дало за право: Титоизам је гробница србског народа. Закон су постале речи које је лажни антифашиста, чак назван ,,маршалом“ изговорио у Београду, на Бањици на паради: Србија нема чему да се нада. За њу неће бити милости! Коцкари, бандити, женскароши, пропали студенти… са девизом ,,у се, на се и пода се“, разни ,,пробисвети“ дошли ко зна одакле, чим су Русима, стварним ослободиоцима, видели леђа почели да сеју смрт по Србији без суда и пресуде… Окрутно су реализовали Брозове налоге и од Србије направили масовну гробницу. За време његовог живота али и после: ,,И после Тита Тито“. Ко је бре та битанга треба Срби да знају. Истицао се у злогласној 25. регименти 42. хонведске ,,вражје” дивизије, која је у Мачви и у Подрињу починила геноцид над Србима… Када је Србија ослобађана од Германа и од аустро-угарских окупатора 1918. године србска војска им се није светила за злодела, деца им нису плакала, нити је неко завршио у масовним гробницама.

Драги брате, Србине, не сметни с ума да је један од највећих србождера савременог доба, Сорош, одговорио када су га питали да каже када је у животу зарадио највише пара: „Онда када је крв текла улицама!“ Не сметнути с ума и: ,,Знате ли шта данас српски народ представља у очима Запада? Одговор је прост: он вреди мање од животињских врста”.

Хаџи Миша моли и упозорава: ,,Када ветар пољуља камену кулу нека колибари утврђују своје колибе“

У нади ,,ка времену у коме ће неки Срби, бољи од нас, сасвим разумети Косовски мит, осветити изгубљено и повратити стару славу”.

Подај, Господе, догодине у Призрену!

 

Зоран ЂОРЂЕВИЋ


| [Насловна] | [Наша издања] | [О нама] | [Контакт] |
Copyright © 2011 Агенција за издавачку делатност »Лестве«. Сва права задржана.