Гласило за национална, духовна и културна питања

Контакт

 

 
 

ПРИПРЕМИО ЈЕ! ЗНАО ЈЕ! КРИВ ЈЕ! ОСУЂЕН ЈЕ!

 Јован Пејин, У ЦАРА ТРОЈАНА КОЗИЈЕ УШИ -истина не може да се закопа-
СВЕТИ АЛОЈЗИЈЕ ИЛИ СВЕТИ КРАМПУС

Агенција за издавачку делатностЛЕСТВЕ”,
Косовска Митровица,
2017.

 Историчар и архивиста Јован Пејин већ је више пута доказао колико су чињенице јаче од сваке пропаганде. Ово му је већ друга књига о „надбискупу геноцида“, Алојзију Степинцу, „блаженику“ тзв. „Цркве у Хрвата“, коме се, већ годинама, подижу храмови, олтари и споменици, и коме се узносе молитве Нове Хрватске У ЕУропској унији. Пејин је, у прошлој књизи, Степинца идентификовао као „балканског Торкемаду“, а у овој наставља да доказује оно што није јасно само слепцима: овај ватикански штићеник и одани слуга Пија Дванаестог био је духовни отац НДХ: војни викар усташке војске, вођа прекрштавања 240 хиљада православних Срба, носилац највиших одлиовања НДХ, човек који се, са хрватским бискупима, у марту 1945, пред светском јавношћу залаже за опстанак кроатонацистичке творевине. О свему овоме г. Јован Пејин пише јасно, прецизно и без зазора, па је његова књига одличан извор правих увида у Степинчеву усташоидну делатност, маскирану у бригу за душе. Срдачно препоручујем књигу нашег уваженог историчара.

 ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

 


Записи из поднаслова најновије књиге нашег прослављеног и угледног архивског радника Јована Пејина најбоље су сведочанство о кардиналу – злочинцу Алојзију Степинцу.

Аргументовано, архивски прецизно, уз бројне исказе и цитате званичних докумената аутор непобитно доказује тезе из поднаслова. Додуше и пре ове књиге, аутор али и други писци, историчари, публицисти који су писали о усташкој хрватској НДХ немају никакве сумње о злочиначкој улози римо-католичког кардинала. Да је Алојзије Степинац злочинац могли би сведочити, а неки су и сведочили, преживели из логора смрти које је назови држава НДХ основала, одмах по оснивању, 19. априла 1941. године,пре свега за православне Србе, а затим и остале народе који нису били по вољи Немачком Рајху.

Послушни савезници Павелић и његови сарадници уз свесрдну подршку Ватикана и и римокатоличког надбискупа Степинца, приступили су са неописивом страшћу спровођењу злочиначког начела – истребити Србе!

По начелу које је јавно изрекао, министар Анте Павелића, Миле Будак. Једну трећину Срба побити!Једну трећину Срба протерати, Једну трећину Срба покрстити у римокатоличку веру.

Јован Пејин недвосмислено указује на идејну и веома креативну улогу у злочиначком подухвату против Срба самог Степинца. Тиме потврђује опште познате чињенице да је Алојзије Степинац злочинац.

Могло би се поставити питање, па чему онда потреба за новом књигом о злочинцу, за кога сви знају да је злочинац? Питање је на месту, али одговор је једноставан – Да се злочин не заборави! Да наши потомци никад не забораве име злочинца Алојзија Степинца, чијом заслугом, поред осталих, један милион Срба убијен маљем, заклан, вађен из мајчине утробе и набијен на бајонет хрватских бојовника.

Тако да изрека да су убијана и деца у колевкама не одговара истини. Нерођена деца су вађена из распорених стомака српских мајки, бацана у ваздух и дочекивана на бајонет хрватског бојовника представника тисућлетне културе. Дете насилно извађено из утробе мајке, само зато што је мајка, Српкиња не сме се никад заборавити.

Зато се књига Јована Пејина У цара Тројана козије уши – Истина не може да се закопа мора објавити. Не само објавити већ се мора у школске програме ставити, да ђаци истину сазнају. Они који истину забораве, који злочине над припадницима сопственог народа не памте, доживеће, са великом сигурношћу, судбину својих сународника. Може се опростити али се никад не сме заборавити. Ове речи почившег патријарха Српског, Германа морамо стално имати на уму.

ДРАГОМИР АНТОНИЋ


| [Насловна] | [Наша издања] | [О нама] | [Контакт] |
Copyright © 2011 Агенција за издавачку делатност »Лестве«. Сва права задржана.